Diskuse

Chceme válku?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, s jednou větou bych naprosto souhlasil.

...

Bože můj, do čeho jsi to duši dal? 8-o

0 1
možnosti
Foto

Pro pana Nováka, aby přestalblouznit a probudil se. Zbrojní výroba ČSR zaznamenala v letech 1950-53vzestup ze 100 na 453%, zatímco u civilního průmyslu to bylo jen na 167%, objemspeciální (zbrojní) výroby byl v roce 1953 vyšší než celková strojírenskávýroba v roce 1948. Zbrojní strojírenská výroba v letech 1948-53stoupla 16x na podíl 32,3% celkové strojírenské výroby. Podíl zbraní na čs.strojírenském vývozu do zemí RVHP dosáhl v roce 1952 29%. Vojenská částchemické výroby se zvýšila o 239%, zatímco celá chemická výroba o 94% Výdaje nazbrojení se za toto krátké časové období ztrojnásobilo jen podle oficiálníchvýdaje, tedy celkové výdaje na armádu a bezpečnost činily 235,7 mld. Kčs, tedypolovinu tehdejších investic do národního hospodářství

1 0
možnosti
Foto

J28a92k38u21b 79R25o11t63h

9. 3. 2017 10:02

On Stáňa zapomíná. Sice žil v míru, ale v ekonomice drcené neuvěřitelně masivním zbrojením. Sice žil v míru, ale přitom byl furt někde ohlašován boj, třeba o zrno. Sice žil v míru, ale už si nevšiml, jak se branná povinnost promítala do života už i malých školáků. Sice žil v míru, ale v televizi s okouzlením sledoval armádní magazíny a propagandu. Mupy mup se tehdy říkalo. :-/

3 1
možnosti
Foto

Pokud chceš mír, připravuj se na válku.

2 0
možnosti
OB

"Velké říše nejsou udržovány slabostí" Tacitus

0 0
možnosti
AR

Že u nás jsme vyspělá společnost se každý druhý den přesvědčuju v naši hospodě s chlapami u pivka a štamprliček s borovičkou. Proto hned po anexi Krymu jsme přijali rezoluci, že je lepší být vyzbrojen zbytečně, než beze zbraní bezmocný!! RvRv

1 0
možnosti

Hezký pohled na svět. Taky bych raději spolupracoval v míru, ale ne každý je jako vy. Až bude mírový spolupracovník ozbrojený, možná se rychle změní.

Lidská chtivost je neomezená. A už jenom kvůli těm ostatním je nutné být ozbrojen.

1 0
možnosti
SN

:-)......Píšete perfektně, moc oceněn asi nebudete ! Žili jsme od r. 1945 v Evropě v celkem solidním míru a spokojeným životem i když v padesátých letech to nebylo jednoduché. Moc lidí se o politiku nezajímalo, byla práce, celkem slušně placená, postavili jsme si domy bez velkého zadlužování, nebyly exekuce, nebyli bezdomovci, prostě téměř ideál.

Po 89. se něco zlomilo. Zase se vymyslel nepřítel, musí se zvedat náklady na zbrojení,(výroba zbraní je pořád nejlepší džob), peníze se musí točit. Na Blízkém Východu se vyzbrojují nenápadně obě strany, války se prodlužují. Že přitom umírají lidé a trpí, to výrobce zbraní, kteří z toho bohatnou nezajímá. Oni jsou za vodou.

R^R^R^

0 5
možnosti
VS

Si vis pacem, para bellum.

Jen přemýšlím, jestli jste opravdu tak naivní a věříte tomu, že mír v Evropě byl do roku 1989 zajištěn tím, že se nezbrojilo. Když už si tak idealizujete dobu komunistické diktatury, měl byste si pamatovat propagandou hojně používaný obrat "horečné závody ve zbrojení".

Ten totiž vyvrací tu úžasnou pohodu doby před rokem 1989, kterou popisujete.

5 0
možnosti
RH

Jak píše pan Řezník, mír předpokládá dostatečnou vojenskou sílu. Současná bezpečnostní krize světa je důsledek snižování vojenské síly Západu...

4 0
možnosti
Foto

Nic takového netvrdím, pouze nabádám blogerá, aby se s tím tvrzením vyrovnal. Mimochodem zbrojením se vyvolává něco, co Eisenhower označil za vojensko průmyslový komplex.

0 0
možnosti
Foto

Stojíte před nutností vyvrátit tvrzení: Chceš mír, připravuj válku.

2 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1117x
Jsem jaký jsem, nesoudím, nekritizuji, pouze hodnotím, tak jako každý jiný. Bez hodnocení by jsme totiž nebyli tím, kým ve skutečnosti jsme.

Seznam rubrik