Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdyby tu byl kdy komunismus, byl by tu stále.

Nechci obhajovat minulý režim a už vůbec současný, bída a strach, touha po moci a bohatství ve jménu kapitálu je trendem obou dekád našich dějin a táhnou se jako páchnoucí smrad civilizací od nepaměti.

Za éry socialismu s "lidskou tváří", od roku 1948 v československé republice socialistické vládli ne komunisté, byť se komunismem zastřešovali, ale vládli zde bolševici. Vím, mnoho lidí bude protestovat, namítat, protože si nedokáží hravě a hlavně lidsky vysvětlit pojmy a životní zkušenosti tak, aby z nich netrpěli traumaty a nepřeváděli tak nemocně naplněné idee na další generace.

Dnešní a i minulé skutečnosti jsou reálně líčené tak, aby na první pohled nebylo poznat, že jsou ve stavu toho samého nedemokratického režimu, takzvané Evropské Unie, která je povahově tou samou institucí, tak jako kdysi bylo SSSR. Představitelé této instituce označují jiné lidi za Eurohujery, populisty, extrémisty a začínají se proti nim, nedemokraticky vymezovat ve jménu právě té zesměšněné demokracie, kterou se neustále zaštiťují, tak jako bolševici komunismem.

V dnešní době být disidentem podle EU není zde možné a přesto se to děje.

Bohužel o svobodě EU vůbec nemá páru, protože demokracie neznamená pouze svoboda, "výhra nad komunismem", demokracie je způsob volby a to především, jako většinové rozhodnutí pro způsob nabití moci na dobu určitou, přesně takový, jaký byl i v roce 1948, tedy demokratický způsob volby, kdy většina zvolila komunismus, svobodně, bez určující moci, nebo její kritiky.

Tehdy také většina lidí netušila, že se to zvrhne v krutý bolševismus bez lidské tváře. Skutečné komunisty nahradili naprogramování bolševici v podobách bestie. Českoslovenští kádrováci vyškolení v Sovětském Svazu, ne v dnešním Rusku. Je to samé, tak jako dnes kádrují bolševici kohokoliv z EU.

Dám příklad ze své rodiny.

Oba mí dědové byli komunisty do konce svých dnů. Oba mé dědy "komunisti", tedy bolševici perzekuovali a donehostovali.

Jeden děda byl partyzán, prošel si peklem a taky ho to poznamenalo po zbytek života. Nastoupil k partizánům když mu bylo sedmnáct, tak si představte co to asi muselo být pro tak mladého kluka.

Dle mého ho nejvíce poznamenalo vypálení Ploštiny, byli tam jeho přátelé, sousedé, lidé které osobně znal. Nezapomeňme, nešlo jenom o Lidice - Ležáky, které jsou v české televizi traumatizovány rok co rok, takových zrůdností páchaných Němci bylo na našem území daleko  víc. Česká televize a mainstream podobně traumatizuje události z osmašedesátého, o devětašedesátém se raději mlčí.

V padesátých letech děda šel i s rodinou osidlovat a zúrodňovat pohraničí, byl zoolog, rozuměl hospodaření, polím, lesům, zvěři. Měl na to školu a věřil v lepší zítřky.

V padesátých letech také bolševici dědu z funkce sesadili, odebrali mu postavení a poslali ho tady za Otrokovice, u tehdejšího Gottwaldova do JZD, kde se stal dojičem až do té "sametové" pseudorevoluce.

Dostal malý domek, neměl nic, pouze svou ženu a děti a proč se to stalo?

Měl řeči , přesně jak se to říká, když je někdo nepohodlný, "měl řeči, nebo má řeči", to druhé se dnes týká i mně osobně. Děda měl řeči na adresu bolševických pohlavářů, kteří zavírali lidi, vraždili, ožebračili je a tak dále, tohle známe všichni. Takže bolševici si s dědou poradili tímto způsobem, dá se říct, že ještě na tehdejší poměry tím mírnějším.

Děda nikdy nepřestal být komunistou, ani ten druhý, který si zase tenkrát pro jistotu dělal ze všech bolševiků a svazáku legrácky, takže se mu to až taky nevyplatilo, přidělení pozemku na stavbu vlastního domu, trvalo až do konce šedesátých let. Předtím žil děda s rodinou v domě, který pro důstojné žití nebyl, ale co už, duševní pohoda se nezakládá na tom co máte, ale na tom, jak se máte.

Nevím jestli to stačí, aby jste pochopili, jak se to s tím proklínaným komunismem vlastně mělo. Nebyl tu komunismus, byl to bolševismus, tak jako dnes, není zde svoboda suveréního státu, která by nebyla omezována centralizovanou mocí.

Evropská Unie a všichni ti, kteří berou od ní úplatky v podobách dotací, opěvují ji a stále dokola přesvědčují ostatní o jejích výhodách, to jsou povahově ti samí lidé, kteří vytvořili komunismus s bolševickou tváří.

Ať se vám to líbí nebo ne, všichni ti svazáci a jiné odrůdy kádrováků jsou napříč všemi dosavadními pol. stranami, ať je to ČSSD, ODS, KDU-ČSL a další, vlastně i Topka a i když tyto kreatury vymírají, následníci nejsou o nic lepší.

Takže bolševici si hrají na pravici a levici a občan má z toho akorát tak každý víkend pěknou opici.

Kdyby tu byl ten opravdový komunismus, byl by tu stále. Každý by měl dostatek a stačilo by mu. Byli by jsme si totiž rovni.

A víte co? Nejde o ten komunismus, stačí býti lidský a najednou uvidíte, že celé to politikaření je jenom o moci a penězích. O ješitnosti, pyšnosti pokřivených charakterů vystavěných na nezpracovaných traumatech z dob minulých, které vystavují za něco, co má jejich chování ospravedlnit. Ano, i "Ano" je z části bolševické.

 

 

 

Autor: Jiří Křivánek | pátek 28.4.2017 20:07 | karma článku: 26,02 | přečteno: 826x
  • Další články autora

Jiří Křivánek

Občané jako nesvéprávní idioti

Ze všech stran jde vidět, slyšet, horující "odborníky" s tím, jak lidé nemohou o sobě rozhodovat, hlavně o odborných záležitostech, třeba jako je vystoupení z EU referendem. Hlavně Češi za posledních dvacet let jsou úplní blbci.

8.2.2018 v 10:21 | Karma: 13,15 | Přečteno: 489x | Diskuse| Společnost

Jiří Křivánek

Mě taky!

Ano, i Vy mi můžete a určitě víte co. Každý se zde ohání zneužitím a bůhví čím, nejlépe po nějaké uplynulé době, slušné kariéře a finančním zajištění. Jenže hrdost a ctnost není o penězích, nebo kariéře, ale o pokoře a odříkaní.

5.2.2018 v 11:52 | Karma: 10,18 | Přečteno: 277x | Diskuse| Společnost

Jiří Křivánek

Pokrytecká slušnost, versus hulvátská sprostota?

Je jedno, jestli jsou volby prezidenta, nebo do parlamentu. Mediální skupiny s elitními jednotkami intelektuálů zaútočí na každého, kdo bude mít byť jenom opačný názor. No a co? Vždyť je to jedno, "kunda sem, kunda tam".

29.1.2018 v 10:28 | Karma: 9,74 | Přečteno: 352x | Diskuse| Politika

Jiří Křivánek

Při řízení vozidel, telefonují všichni.

Je to výpověď o celé naší společnosti. Za jízdy, při řízení automobilu se většina lidí v dnešní době věnuje telemobilu, bez ohledu jakou funkci zastávají, nebo jakého pohlaví jsou. Dokonce je úplně jedno, co sexujete.

24.11.2017 v 9:55 | Karma: 9,12 | Přečteno: 120x | Diskuse| Společnost

Jiří Křivánek

Volby pro hlupáky

Co na to říct? Lži, pokrytectví, planá hesla, sliby, které se neplní a mnoho povyku pro nic. Co se to stalo se společností, která se sama odtrhla od reality a v podstatě si tady už řeší jenom své pseudobubliny poloravd a lží?

18.10.2017 v 11:59 | Karma: 8,27 | Přečteno: 92x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ruské vojsko dobylo další ves, hlásí Moskva. Padnout měla Novobachmutivka

28. dubna 2024  14:27

Sledujeme online Ruská vojska dobyla další vesnici v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, Novobachmutivku, uvedlo v...

TOP 09 má na ministra pro vědu a výzkum čtyři kandidáty, řekl Válek

28. dubna 2024  12:58,  aktualizováno  14:25

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví...

V Rakousku zemřel český turista, měl nehodu při jízdě na kajaku

28. dubna 2024  14:15

Při sobotní nehodě na kajaku nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel 36letý Čech, uvedla rakouská...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, zraněním na místě podlehl

28. dubna 2024  11:15,  aktualizováno  13:29

V Ostravě na ulici Rudná poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1117x
Jsem jaký jsem, nesoudím, nekritizuji, pouze hodnotím, tak jako každý jiný. Bez hodnocení by jsme totiž nebyli tím, kým ve skutečnosti jsme.

Seznam rubrik