Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tlačítkový telefon je lepší

"Nokia se vrátila" a není to žádné retro, prostě normální telefon Bezdotykáči šílí, jak je to možné? No a si to bude tím, že telefon je na telefonování a sms, víc od toho normální člověk neočekává a hlavně nepotřebuje.

Tohle šílenství kolem telefonů jsem si sám zažil a na chvilku jsem také chtěl propadnout konzumu a naprosté přihlouplosti z něj. No, život mi dává jiné lekce a tak mně nutí na věci a situace nahlížet úplně jinak, než je časté a běžné u většiny konzumentů a lidí, kteří jsou absolutně závislí na materialismu. Přečetl jsem si pár příspěvků v diskusi pod článkem o Nokii a jak se vrací na trh, obyčejný, tlačítkový telefon. Reakce jsou různé a daly by shrnout do jedné skupiny, sebestředné děti ví, co potřebují k životu.

Bezdotykovou placku, která má wifi, "nekonečnou" baterku, hry, nejlépe farmy a pod., aplikace a jiné připitomělosti, které akorát člověka okrádají o čas, nehledě na to, že z něj samotného dělají hlupáka, hlídaného a monitorovaného na každém kroku.

Jste farmář, ale mrkev si sami vypěstovat neumíte a nebo se vám nechce, protože na telefonu je farmaření jednodušší.

Bohužel i z našich malých dětí se stávají "blbečci", přihlouplí konzumenti, kteří od telefonu očekávají víc, než jenom to, že by telefonoval a posílal sms.

Nevysvětlíte jim, že telefon je od slova telefonovat a že to je jeho primární úloha. Děti chtějí aplikace na určení světových stran, aniž by je někdy samy dokázaly určit jenom tak, bez technologií a pod. Chtějí tam toho mnohem víc, jenom proto, aby se chlubily, protože pro využití těchto aplikací, často ani nemají žádné smysluplné důvody.

Bezdotykové placky jsou stále větší, zabírají více místa, často se bojíte o displeye, je k tomu mnoho kabelů, žere to elektřinu stejně, ne li více, než u starých modelů, páč je víc využíváte, pořád se tam zapíná něco jiného než chcete, neustálé aktualizace a aplikace o které nestojíte. Nehledě na to, že jakákoliv výroba těchto "úchvatných" hraček pro blbečky je vykoupena lidskou krví a to doslova. Určitě víte, že drahé kovy na součástky nejenom telefonů stále těží malé děti.

A tak důležité je, že mají děti práci, že?

To jsou ty moderní technologie, dělají z lidí nepřemýšlející hlupáky, kteří si myslí, že takhle je to ok.

Nemám bezdotykový krám, vlastně je nesnáším, tak jako mnohé, "moderní" trendy konzumu.

Stačím si s tlačítkovým, sice někdy záhadně pozlobí baterka, ale to k tomu patří a je lepší, prostě ve všem, telefonuje a posílá sms, to stačí bohatě.

Proto i malí kluci, kteří se snaží se mnou bavit o mobilech ví, že těmi krámy pohrdám a že vážnou debatu o aplikacích na ně, nebo do nich, prostě nepovedu. Jsou důležitější věci na světě.

Děti a hlavně mladiství, dospívající často neumějí komunikovat nejenom prostřednictvím telefonů a sms a taky jediné co umí a co je baví, jsou hry přes wifi, soc. sítě a videa od youtuberů, kteří jsou vulgární za každou korunu, bez ohledu na to, kdo na ně kouká. Děti se stávají asociálními, většina mladých při cestě do školy je uzavřená do světa mobilů a přestává umět skutečně komunikovat, bezprostředně se usmát a nepovyšovat se nad ostatní.

Nedávno na nás mladý vybafl, "motherfucker" , má to z internetu, od youtuberů, které si pouští na mobilu, nevěděl co to znamená, až mu to máma vysvětlila, přestal to používat, prozatím.

Jenže děcka za to nemůžou, vyrůstají v sebestředném konzumu a proto si taky vymiňují drahé placky, které mají na hraní, na přehrávání videí, ne na komunikaci a často, jsem toho bohužel svědkem denně, myslí si, že komunikace je také jenom nezodpovědná hra, ve které neplatí žádná pravidla a nikoho to nebolí.

Je to chyba nás, dospělých a vždy byla.

Celý ten náš přístup je chybný a v dnešní době se ty chyby odkrývají čím dál víc a proto nás budou čím dál víc bolet, nejenom v peněžence, ale také prostřednictvím nastupující generace, která ztratila cit pro smysluplnost svého konání.

Většinou, co chtějí dospívající dneška jako první, je nový telefon, ale vlastně ani neví proč, protože žádný smysluplný důvod ve skutečnosti pro něj nemají.

 

Tady nejde o Nokii, ani o žádnou jinou značku mobilů, nebo jestli má tlačítka, či nikoliv. Tady jde o náš bezbřehý konzum a naši slabost, že se mu nepostavíme.

 

Autor: Jiří Křivánek | středa 15.3.2017 12:59 | karma článku: 41,51 | přečteno: 4457x
  • Další články autora

Jiří Křivánek

Občané jako nesvéprávní idioti

Ze všech stran jde vidět, slyšet, horující "odborníky" s tím, jak lidé nemohou o sobě rozhodovat, hlavně o odborných záležitostech, třeba jako je vystoupení z EU referendem. Hlavně Češi za posledních dvacet let jsou úplní blbci.

8.2.2018 v 10:21 | Karma: 13,15 | Přečteno: 489x | Diskuse| Společnost

Jiří Křivánek

Mě taky!

Ano, i Vy mi můžete a určitě víte co. Každý se zde ohání zneužitím a bůhví čím, nejlépe po nějaké uplynulé době, slušné kariéře a finančním zajištění. Jenže hrdost a ctnost není o penězích, nebo kariéře, ale o pokoře a odříkaní.

5.2.2018 v 11:52 | Karma: 10,18 | Přečteno: 277x | Diskuse| Společnost

Jiří Křivánek

Pokrytecká slušnost, versus hulvátská sprostota?

Je jedno, jestli jsou volby prezidenta, nebo do parlamentu. Mediální skupiny s elitními jednotkami intelektuálů zaútočí na každého, kdo bude mít byť jenom opačný názor. No a co? Vždyť je to jedno, "kunda sem, kunda tam".

29.1.2018 v 10:28 | Karma: 9,74 | Přečteno: 352x | Diskuse| Politika

Jiří Křivánek

Při řízení vozidel, telefonují všichni.

Je to výpověď o celé naší společnosti. Za jízdy, při řízení automobilu se většina lidí v dnešní době věnuje telemobilu, bez ohledu jakou funkci zastávají, nebo jakého pohlaví jsou. Dokonce je úplně jedno, co sexujete.

24.11.2017 v 9:55 | Karma: 9,12 | Přečteno: 120x | Diskuse| Společnost

Jiří Křivánek

Volby pro hlupáky

Co na to říct? Lži, pokrytectví, planá hesla, sliby, které se neplní a mnoho povyku pro nic. Co se to stalo se společností, která se sama odtrhla od reality a v podstatě si tady už řeší jenom své pseudobubliny poloravd a lží?

18.10.2017 v 11:59 | Karma: 8,27 | Přečteno: 92x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1117x
Jsem jaký jsem, nesoudím, nekritizuji, pouze hodnotím, tak jako každý jiný. Bez hodnocení by jsme totiž nebyli tím, kým ve skutečnosti jsme.

Seznam rubrik