Zaseknuti v čase

6. 03. 2017 14:26:53
Lidská všehomíra má neomezenou moc. Své hlouposti je schopna neomaleně, nekonečně v různých obměnách, stále opakovat. Války, hlad, bída a zmar, žádné ctnosti, ale lidská marnost.

Proč tady žijeme?

Často si kladou tuhle otázku po generace miliony lidí, někdy mám pocit, že vlastně všichni, i ti, co se za lidi nepovažují.

Odpověď má každý jinou a má k tomu i své důvody, které si nakonec dotyčný ospravedlní svým vědomím. Záleží na povaze vašeho charakteru a kvalitě dosažené úrovně vašeho vědomí, na té úrovni si ospravedlňujeme vaše - naše konání, činy, skutky, je to jedno, lidé si vždy obhájí i neobhajitelné, třeba svou pravdu.

Za sebe mám odpověď jasnou, máme se povznést nad útrapy hlouposti, blbosti, bolesti a utrpení a odpouštět viníkům a atd. A nejenom to, člověk má dělat osvětu a trpělivě vysvětlovat, odhalovat temnotu a čistit ji laskavostí, prostě srdcem. Že to moc dobře nejde ani mně, není snad nutné dodávat. Holt, nikdo není dokonalý a ani já ne.

V dnešní době lidská hloupost nabyla na ceně a hlavně na kvantitě, což Matrix potřebuje, proto buduje strach ve všech a díky své marnotratnosti a Egu, věříme a ctíme falešné autority......tím vlastně Matrix posilujeme.

A čím větší hlupák, tím větší funkce, bez ohledu na dosažené vzdělání a míru inteligence.

Bez ohledu na režim, či je totalitní, diktátorský, plutokratický, nebo jiný, třeba "demokratický" jako prý v USA.

Už v sufíjských povídkách je takový kratičký příběh o Ježiškovi a jeho úprku.

Zrovinka utíkal před jedním člověkem a nějaký pocestný na něj povolává.

"Ježíši, jak to, že tak úprkem utíkáš? "

No a Ježíš odpovídá..."Utíkám před hlupákem!"

"A jak to, že toho hlupáka moudrostí neobtěžkáš, když máš jako ty schopnosti, ha?!"....ptá se pocestný.

No a Ježišek volá v tom ukrutném úprku.

"Hlupák, který nechce být moudřejším protože si myslí, že je, nikdy neustoupí a nabytá moudrost v něm by ještě více jiným uškodila, protože by ji sám nepoznal.

Před hlupákem musíš utéci a to co nejdál, ani Bůh nemá takovou moc, aby hloupost napravil moudrostí, k té se totiž musí člověk pevnou vírou, odhodláním a pokorou, k té se prostě musí sám dopracovat!"

No a Ježišek utíkal dál, tečka.

Tož Ježišku na křižku, hezky sa ti to pravílo před tisícama rokama, co bylo ludí po hromadě na planetě, tak jak když si plivneš do ruky. No, jenže dnes je už nás tolik, že se nedá kam utéci a už i já z toho blbnu, páč toliko hlouposti v tomto lidském bytí pohromadě, jsem jaktěživ neviděl, nečul a necítil. Ta lidská blbost narostla do nezměrného konzumu, materialismu a chtíče a nedá se to srovnat ani s rozpadem říše římské, nebo něčím jiným, to ani tehdá nebylo tolik ludí, co dnes.

I když jisté paralely s dneškem bychom najít mohli. Centralizovaná moc v Římě, jak politická, tak náboženská, později Řím přijal potutelně křesťanství a Vatikán si vymínil zástupnou roli Boha na Zemi, což je prostě největší "kravina" na světě. Středověk začal vládnout obdobně jako se vládlo ve starověku, tak jako tehdy římská říše, což je dnes vlastně Brusel a jeho neomezená moc kecat všem státům do toho, jak mají být, či nebýt a pokud neposlechneš, Schulz s Angelínou ti naplácají, samosebou ekonomicky a migranticky, tak jak jim finačníci nakážou.

Vše je podmíněno mocí a financemi, jako by snad lidé peníze, zlato a moc potřebovali k životu.

Když se zamyslíte, víte, že tohle nejsou základní prvky k životu.

Pokud ztroskotáte na ostrově, bez techniky, mobilu, tabletu a jiných pitomin, bez toho spojení s Matrixem, peněz, určitě už z toho nic řešit nebudete a konečně, možná se začnete chovat jako člověk, budete přemýšlet, ne myslet a konečně se i odhalíte takový, jaký ve skutečnosti jste.

Buď člověk co přemýšlí, nebo něčí onuce, otrok, levná prac. síla, občan - volič = demokratická ovce jednou za čtyři roky, nebo jinak, jak chcete.

Strach, bída a zmar se v této civilizaci táhne jako sopel tisíce let, to jsou skutečné stereotypy, ne jako ty, které nám předkládají univerzitní, genderoví zoufalci, jež i díky nim si pěstujeme ješitnost a pýchu, vystavěnou na vlastní hlouposti.

Mám rád lidi, i když mně dost štvou, páč ta jejich sebestředná hloupost napáchá vždy toliko škody, že užitku z toho mají pouze ti, co hloupost druhých zneužívají ve svůj prospěch.

I sobectví patří hlupákovi, tak jako povýšenost nad jiné, nebo bezbřehá solidarita a nebo laskavost zahalena touhou po moci, popularitě a jiných blbinách.

Nežiji pro tento svět chamtivosti, ale pro ten, co stále slibujeme dětem, než z nich začneme dělat zase hlupáky pomocí osnov, které nastavili vysoce inteligentní hlupáci a pořád dokola nás nutí, je stále poslouchat, skrze "demokraticky"nabytou moc nad námi.

"Uroboros"

Had co pojídá svůj ocas, stále dokola, ve smyčce své hlouposti.

Povznést se nad útrapy, byť jsou jakékoliv, je to nejtěžší co může v tomto životě být a je to také jediný úkol člověka na této Zemi, v tomto prostoru. Býti dobrým.

Jinak se nic nezmění a naše děti, vlastně jejich děti si už nebudou mít kde hrát a do kamenů budeme stále tesat, hada co pojídá svůj ocas.

A to jenom proto abychom si vzpomněli, na co jsme již zapomněli.

Že býti člověkem je víc, než býti součástí falešných hodnot Matrixu, které z nás dělají a zase, jenom hlupáky.

Autor: Jiří Křivánek | pondělí 6.3.2017 14:26 | karma článku: 11.99 | přečteno: 346x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 28.22 | Přečteno: 338 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 24.78 | Přečteno: 1280 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.62 | Přečteno: 237 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.70 | Přečteno: 182 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.09 | Přečteno: 247 | Diskuse
Počet článků 45 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1116

Jsem jaký jsem, nesoudím, nekritizuji, pouze hodnotím, tak jako každý jiný. Bez hodnocení by jsme totiž nebyli tím, kým ve skutečnosti jsme.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...