Alternativní média jsou žumpou, tak jako Česká televize.

6. 02. 2017 11:25:36
Posledně jsem nastínil, že jsem alternoval Čt24 na FB a to po nějakou dobu. Je to vlastně i důvod, proč jsem se rozhodl psát tento blog. Chci se podělit o zkušenosti a tak trochu napravit křivá a lživá obvinění mainstreamu.

Když provozujete alternativní web, nebo stránky prostřednictvím soc. sítě, neznamená to, že vás musí někdo notně platit, nebo vás někdo má na výplatní listině. Osobně jsem tuto činnost vykonával bez nároku na odměnu, bez přivýdělku z reklam a jiného ocenění za můj strávený čas na internetu.

Snažil jsem se prostřednictvím soc. sítě, rozšiřovat zprávy k jejím uživatelům. Ráno jsem vstal o dvě hodiny dříve než jsem šel do práce a "dělal" zprávy a po práci zase to samé až do noci. V posledních dvou letech ovšem FB změnil svou politiku a zaměřil se víc na reklamy. Tím pádem dostupnost neplaceného, alternativního média klesla na minimum, cca ze stodvacetitisíc oslovených uživatelů na desettisíc a poté až na dvatisíce denně. Jak nemáte reklamu na FB, tak prostě nejdete vidět a nikdo vás nečte.

To je politika FB a také účinná cenzura, tichá, maskovaná.

Zbavíte se alternativních médií, zarazíte snadnou vyditelnost a dostupnost na soc. sítích.

Zůstanou pouze ta alternativní média, co žijí z reklamy, nebo jiných příspěvků.

I díky této politice, lze na FB nejvíce spatřit alternativní média v kvalitě bohužel tristní, až tragické, něco podobného jako je kvalita Čt24 v televizi.

Tato placená alternativní média se staly žumpou alternativních médií a vytváří tak jednoduché pole působnosti pro osočovatele alternativních médií a jejich obviňovatele.

Podobný příklad dnes předvedl Roman Máca na svém blogu.

Jenom podotknu, že Jan Koral není agentem Kremlu, ani placen, ale to je jedno, Roman přeci ví své!

Osobně AC24 nemohu brát vážně už z principu, ale také z důvodu, že znám počátek historie vzniku AC24 a rozkolu mezi aktivisty, kteří se tenkrát prostřednictvím soc. sítě začali kontaktovat a následně i spolupracovat na různých, zpravodajských alternacích.

Pokud vím, provozovatel AC24 přebíral autorské a přeložené texty různých aktivistů na svůj web bez jejich svolení a bezostyšně na nich začal fin. vydělávat, profitovat atd.

Mnoho aktivistů se s provozovatelem rozloučilo a přestali jakkoliv spolupracovat s AC24.

Chtěli jsme dělat opravdové zpravodajství, ne bulvár jaký předvádí Česká televize, nebo AC24 dnes.

AC24 je takový internetový "Blesk" na FB.

To samé Lajkit a našly by se další alternativní média, která prostě profitují nejenom z reklam, ale také z lidské hlouposti, potažmo z nevědomosti.

Tehdy řeči o ruském vlivu v Čr na internet a na alternativní zpravodajství byly v plenkách a Jakub Janda se pokoušel o neúspěšný casting v pornografickém byznyse a Roman Máca hledal, kde by mohl, koho nenávidět.

Chci tím jenom říct, že pojem "ruská propaganda", "proruské weby" a hybridní hrozba je pouhý výmysl fantastů, snílků a blbců v redingotech, nebo přilbách, už nevím jak to přesně bylo v Baronu Prášilovi.

Před rokem jsem pracoval se starými borci z "undegroundu", byli fajn, pořád mysleli na chlast, hudbu a cíga, takoví ti borci, co mají k šedesátce a víc a pořád jsou rockery a tak. No, každý je nějaký a když mi začali vážně vykládat, že AC24 je nejlepší a nejdůvěryhodnější alternativní zpravodajství, jenom jsem se plácl do čela a řekl s v tichosti. "Ty vole!, je jedno jestli jsou borci v klidu, bohužel neví to co já a ani nemohou, prostě baští alternativní médium, které je už z principu nevěrohodné, ale jak jim to mám vysvětlit?" Nijak, prostě to vysvětlit nelze, lidé jsou vždy přesvědčeni o své pravdě, nejenom já)))

No, ale pojďme dál.

Takže poctivá, alternativní média byla upozaděna a na těch nepoctivých a nevěrohodných si vystavěli svou kariéru důvěrohodnosti novináři, také celý mainstream a podivné neziskovky a ještě kolikrát podivnější a přitroublejší aktivisté, že jsou všichni nevěrohodní, to je podružné. Proto jsme svědky, jak někteří mainstreamoví novináří se bezostišně chopí primitivních názorů, komentářů na soc. sítích a poté je ventilují na mainstreamu za adekvátní prezentaci názorových skupin, nebo jejich představitelů a to i přesto, že s povahou skupiny, nebo danou problematikou, nemají nic společného.

Viz příkladná reportáž Marka Wollnera v Čt o přeplněné žel. lokálce z Kolína uprchlíky.

Byl to "hoax", falešná zpráva ve formě obrazového sdělení. Fotomontáž a celkem povedená, běžný uživatel FB se nad tím pousměje a postne to jako vtip.

Marek Wollner na tom ovšem vystavěl za naše peníze reportáž a vytvořil tak dojem, že nejenom všichni uživatelé FB jsou totální hlupáci a že on, Marek, to s námi myslí dobře, že on nás zachraňuje! Je to nepřetržitý šlendrián mainstreamu, který se snaží vnutit divákovi pocit, že televize je zaručeným nositelem ověřených informací a soc. sítě jsou pouze nositelem desinformací.

Hlavně od té doby, co na soc. sítích aktivně začal působit, kopírovaním cizích statusů a primitivně, bez ověření je postovat za své, do té doby světu zcela neznámý, Jakub Janda. Jenom dodám, že tento člověk, co radí ministru Chovancovi, plagiovoval svou diplomovou práci, prošel neúspěšným castingem, prostě se neuchytil, nikdy neprovozoval alternativní web, nezná jeho povahu a souvislosti, přesto má patent na desinformace a hlavně na jejich odhalování, převážně na odhalování proruských webů a "hybridů". Tento člověk také nikdy nebyl osloven ruskými aktivisty a proto jakákoliv informace od něj, zpráva, analýza je nevěrohodná, bezpředmětná.

Samozřejmě, že ministrestvo s takovým člověkem spolupracuje, což už něco vypovídá o jeho nekompetentnosti a o něčem "shnilém ve státě Českém".

Je to opět absurdita švejkovského národa.

Osobně jsem byl osloven ruskými aktivisty po Majdanu. Kontaktovali mně prostřednictvím soc. sítě a chtěli mou spolupráci.

O tom budu psát až někdy jindy.

Pro mne bylo důležitější si ověřovat jak západní informace, tak východní, nedá se věřit totiž nikomu. Narozdíl od psychopatů a primitivů si zachovávám svůj střed a nepřikláním se k žádné straně konfliktu a ani svět nedělím na východ, záchod, nebo západ. Ani na komunisty, nebo demokraty.

Všichi žijeme ve fin. otroctví, kde jedno procento populace vlastní ten zbytek a to je problém číslo jedna.

Že ho nikdo neřeší je věc druhá.

Doba utíká a mnoho informací je z internetu odstraňováno, tak se to dnes dělá a to co není na internetu, jakoby už nenexistovalo a proto to nemůže být ani v televizi.

To co je označováno za proruské weby, to jsou většinou alternativní župmy, ne všechny a hlavně, vůbec nejsou proruské, prostě si platí reklamu a její dostupnost. To dělají i západní média, neziskovky, aktivisté, mimoňové a jiní.

Ti, co makají bez nároku na odměnu, zajímají se o pravdu, tu celou pravdu, ti se nedají koupit a proto také nejdou moc vidět a hlavně, o tom to přeci není.

Důležitá je osvěta, ne osobní prospěch.

Autor: Jiří Křivánek | pondělí 6.2.2017 11:25 | karma článku: 28.21 | přečteno: 1299x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Média

Jaroslav Herda

Psala o strachu voličů Zemana ve svém blogu jinak, než jak napsaly Parlamentní listy.

Pedagožka, spisovatelka, blogerka a mluvčí Společnosti učitelů českého jazyka paní Veronika Valíková Šubová oslovila kováře - redakci Parlamentních listů.

28.3.2024 v 7:22 | Karma článku: 16.69 | Přečteno: 617 |

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 28.03 | Přečteno: 3854 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 20.98 | Přečteno: 369 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.56 | Přečteno: 226 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.53 | Přečteno: 796 | Diskuse
Počet článků 45 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1116

Jsem jaký jsem, nesoudím, nekritizuji, pouze hodnotím, tak jako každý jiný. Bez hodnocení by jsme totiž nebyli tím, kým ve skutečnosti jsme.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...